Kenia

Kenia ligt in Oost-Afrika, op de hoogte van de evenaar. Hierdoor heeft Kenia geen zomer en winter zoals wij dat kennen. Alle dagen zijn ongeveer even lang. Langs de kust is de temperatuur hoog, verder naar het binnenland wordt het ('s nachts) koeler. Kenia kent twee regenseizoenen, de ene is van maart tot mei, en de andere van oktober tot december.

Een deel van het Victoriameer ligt in Kenia, dit meer is het grootste meer in Afrika, en kent een grote variëteit aan vissoorten. In dit meer zitten ruim 12 keer zoveel verschillende soorten vis als je in heel Europa kunt vinden. Je hebt er ook kans dat je nijlpaarden kunt spotten. In het meer liggen enkele eilanden.

Kenia heeft meerdere natuurparken. Masai Mara is hier de bekendste van. Er komen verschillende beschermde diersoorten in voor. Alleen de oorspronkelijke bewoners van het gebied, de Masai stammen, mogen langs de rand vee hoeden en telen. Heb je zin in een onvergetelijke vakantie? Ga dan op een luchtballonsafari over het park. Het is niet goedkoop, maar een geweldige manier om het landschap en de dieren in het park te bekijken.

Het grootste en oudste nationale park in Kenia is Tsavo National Park. Hoewel er minder wild te zien is als in Masai Mara, heeft het wel een geweldig landschap. Het park is in twee delen verdeeld, het oostelijke deel is Savanneachtig, hier vind je de baobabboom. Het westelijke deel heeft meer een berglandschap, je kunt hier nog sporen vinden van een vulkaanuitbarsting, van lang geleden.

De hoofdstad van Kenia, is Nairobi. Vanuit deze stad kun je een safari door Kenia maken, om het land te leren kennen en te bewonderen. Als je de stad zelf wilt bekijken, dan kun je kiezen voor een stadstour, zo kom je langs verschillende interessante bezienswaardigheden. Verschillende musea, de 'City Market', moskeeën, of bijvoorbeeld het Spoorwegmuseum. Of wat denk je van een slangenpark? Als je wilde dieren wilt zien, dan kun je ook terecht in het Nairobi Nationaal Park. The Bomas of Kenya is een ander park, waar je kunt kennismaken met de verschillende volken in Kenia, en hun culturen.

Als je van strand houdt, dan is Mombassa een aanrader. Deze stad heeft luxe resorts, en iets ten zuiden van het de stad vind je ongerepte stranden. In de stad zelf is de oude havenbuurt, Mombasa Harbour, een bijzondere bezienswaardigheid. Verder staat er nog een fort, oorspronkelijk was het van de Portugezen, nu is het een museum. Fort Jesus, is ook een bezoek waard.


Kenia Vakanties - Op Reis Naar Leuke Vakantie Bestemmingen

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!