Tunesie

Tunesië ligt in Noord-Afrika, en is een populaire vakantiebestemming. Vooral de eilanden en de kustplaatsen zijn erg populair. Het landschap is erg gevarieerd, er zijn bossen, maar ook ligt een deel van de Sahara in Tunesië. De Sahara is vanuit enkele oases te verkennen, je maakt zelfs kans een fata morgana te zien. Ook archeologisch gezien, is Tunesië interessant, zo zijn er nog restanten van de Romeinse beschaving.

De hoofdstad van Tunesië is Tunis. Deze stad is interessant om te bezoeken, net buiten de stad kun je de ruines van Carthago vinden. Carthago was een belangrijke handelsstad in de tijd van de Romeinen. Nu zie je nog opmerkelijke ruines van de thermen, en het amfitheater. Ook de havens zijn nog redelijk intact, met dit verschil dat ze niet meer met elkaar zijn verbonden, en ook de uitgang van de havens ligt ergens anders. In Tunis kun je verschillende musea bezoeken, en ook de oude stad is de moeite van het bezoeken waard. De Arabische markt, Bab-el-Bahar, is een van de mooiste van Noord-Afrika, je vindt er allerlei ambachten, van juwelenhandelaren tot zadelmakers en pottenbakkers. Zo'n 160 kilometer naar het zuiden, vind je de stad Kairouan. Deze voormalige garnizoensstad is niet berekend op toeristen. Voor de moslims was het een heilige plaats, en pas sinds kort worden toeristen (niet-moslims) er toegelaten. Als je het echte authentieke Tunesië wilt leren kennen, en je interesseert je voor hun cultuur, dan is deze stad zeker een bezoek waard. De stad Thugga is al sinds 439 in verval, na een overval door Vandalen. Deze stad staat, gezien de historische waarde, op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Een goede plaats om van Tunesië te genieten, is Tozeur. Oorspronkelijk is dit een oase, die zeer belangrijk was voor de karavanen met dromedarissen die door de Sahara reisden. De oude stad is nog traditioneel ingericht, waardoor je je in de oude tijd waant. Sommige huizen zijn in de 14e eeuw gebouwd. Het bijzondere van deze huizen is, dat er aan de straatkant haast geen ramen zijn. Het licht komt binnen via de binnenplaats, waardoor de familie meer privacy had. De stad biedt genoeg mogelijkheden voor een vakantie. Je kunt er zelfs op een kameel rijden. Vanuit deze stad kun je de Sahara verkennen. Ben je wel eens door een zoutmeer gereden? Sjott el-Djerid geeft je die mogelijkheid, dit meer van 250 kilometer lang is grotendeels opgedroogd, waardoor je er met de auto doorheen kunt. Doe dit wel onder begeleiding van een ervaren gids, het reizen kan gevaarlijk zijn.


Tunesie Vakanties - Op Reis Naar Leuke Vakantie Bestemmingen

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!