Amerika

Als je zegt dat je naar Amerika op vakantie gaat, dan is dat net zoiets alsof je naar Europa op vakantie gaat. Deze verenigde staten hebben elk hun eigen cultuur, hun eigen charme, en op Amerika ben je niet gauw uitgekeken. Je kunt naar Hawaii, met zijn duizenden kleine, (veelal onbewoonde) eilanden, naar Alaska, met zijn prachtige natuur, of ..?

We lichten een paar steden uit, zodat je een indruk krijgt.

De hoofdstad van Amerika is Washington, hier heeft de leiding van Amerika zich gevestigd, en dat zie je terug aan de vele monumenten in de stad. Ook het Witte huis kun je in Washington bekijken. De stad heeft veel musea, kerken en kathedralen, uitgebreide bibliotheken, theaters en nog veel meer. In de Potomac River vindt je het Theodore Roosevelt Island, dit eiland is alleen toegankelijk voor voetgangers.

New York is een van de belangrijkste steden van Amerika,en voor veel mensen bekender dan Washington. In New York heb je een geweldig uitgaansleven, maar ook kun je er frisse lucht vinden in het Central Park. Dit park, op het eiland Manhattan, heeft een oppervlakte van 341 hectare, waar je bos, grasweiden en water vindt. In New York vindt je veel bekende gebouwen, het Empire State Building, de Brooklyn Bridge, Carnegie Hall, en natuurlijk het Vrijheidsbeeld. Wil je al die beroemde monumenten een keer in het echt zien, en hou je ook nog van het nachtleven, dan is New York de plaats voor jou!

Als je in San Francisco bent, dan is het leuk om een wandeling door China Town te maken, deze wijk is rijkelijk versierd met vrolijke kleuren, en het wordt echt een toeristische attractie. Ook heb je hier het eiland Alcatraz, met zijn zwaar beveiligde gevangenis. Na een ontsnapping van drie misdadigers (waarbij nog steeds niet onomstotelijk vast staat dat ze het wel of niet overleefd hebben) is deze gevangenis gesloten. Nu is het een museum, dus als je wilt weten waar Al Capone vastgezeten heeft, dan kun je deze zeker bezoeken. Vanaf San Fransisco kun je een trip maken naar de Grand Canyon, een van de meest bijzondere natuurparken. Vooral tijdens zonsopkomst en zonsondergang kleuren de rotsen prachtig rood. Een ideaal fotomoment!

Las Vegas mag in onze lijst ook niet ontbreken. Deze stad staat bekend als ' gokstad', maar heeft nog een heleboel meer te bieden. Zo zijn er huiveringwekkende attracties, zoals "Insanity the Ride" waarbij je in een soort zweefmolen 264 meter boven de grond hangt, en recht de diepte in kijkt. Je kunt de Hoover Dam bekijken, probeer met een excursie mee te gaan, zo kun je precies zien hoe de stroom van de stad ontstaat.

We hebben het er op deze pagina nog niet over gehad, maar in Amerika wordt er ook aan wintersport gedaan. Het is misschien geen voordehandliggende wintersportbestemming, maar toch trekken heel wat ervaren wintersporters naar de skipistes in Aspen. Deze moeten heus niet onderdoen voor topgebieden als Ischgl of Les Deux Alpes. Probeer het zeker eens uit!


Amerika Vakanties - Op Reis Naar Leuke Vakantie Bestemmingen

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!