Marokko

Marokko ligt in Noord-Afrika, aan de Middellandse zee, de Straat van Gibraltar, en de Atlantische oceaan. Het klimaat is afhankelijk van aan welke kant van het Atlasgebergte je zit. De wolken stuwen tegen de bergen op, waardoor de regen aan een kant valt.

De hoofdstad van Marokko is Rabat. Deze stad is redelijk modern, maar heeft een aantal mooie oude gebouwen. Bijvoorbeeld is er nog de hoofdpoort, Bab Oudaia, uit de 12e eeuw. Uit deze tijd zie je ook de stadsmuren nog terug, met torens en bastions. Vooral aan de oceaankant zijn deze indrukwekkend. Het symbool van Rabat is de Hassantoren. Eigenlijk zou dit een moskee worden, echter is hij nooit afgemaakt. Toch torent deze toren boven de stad uit. In de oude binnenstad vind je Place Soek el-Ghezel. Hier worden nog iedere donderdagochtend de mooiste geweven tapijten verkocht. Marokko is een koninkrijk, het paleis Dar el-Makhzen is van binnen niet toegankelijk, maar je kunt het wel van buiten bewonderen, en je mag door de prachtige bloementuinen wandelen.

Een van de bekendere steden in Marokko is Casablanca. Ook in deze stad vind je oude vestingwerken, echter zijn deze wat jonger dan die uit Rabat. Zo heb je er een versterkte bastion, waar je nog de oude kanonnen kunt bekijken. Vanaf dit fort heb je een prachtig uitzicht over de zee, alleen daarom al mag je dit niet overslaan als je in Marokko bent! Het oude stadshart van Casablanca, ook wel medina genoemd, is een wirwar van straatjes, winkels en cafés. Je kunt er uren dwalen, en je vindt er de leukste souvenirs.

Marrakesh is ook een bekende plaats uit Marokko. Het oude stadshart staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. In Marrakesh zijn verschillende paleizen gebouwd. Het Bahiapaleis uit de 19e eeuw is in goede staat. Van het El-Badipaleis zijn alleen de resten te bezichtigen. Het zou een gigantisch paleis geweest moeten zijn, met 360 kamers, en rijk versierd met marmer en goud. Een aantal paviljoens zijn gerestaureerd. Als je van lekker rondscharrelen en een beetje kermis houdt, dan is Djemaa el Fna iets voor jou. 's Morgens kun je op de markt allerlei authentieke Marokkaanse producten kopen, 's middags is er vertier, slangenbezweerders, acrobaten, muzikanten enzovoort.

Nog meer leuke stadjes om een keer te bezoeken, zijn Azzemmoer en Asilah. Het oude centrum van deze kleinere steden heeft een bijzondere bouwstijl, met witte huizen. Azzemmour heeft dinsdags een markt. Hier kun je onderhandelen met iedere handelaar die interessante waren aanbiedt.


Marokko Vakanties - Op Reis Naar Leuke Vakantie Bestemmingen

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!