Dubai

Dubai is de hoofdstad van Dubai. Het land Dubai is een van de Verenigde Arabische Emiraten, het heeft een zonnig klimaat, en ook in de wintermaanden is de temperatuur redelijk hoog. 's Zomers kan het er wel erg heet zijn, als je naar Dubai gaat, doe dat dan bij voorkeur niet in Juli of Augustus, de temperatuur ligt dan gemiddeld rond de 40 graden!

De stad Dubai richt zich erg op toerisme, en daar profiteer je van als je er op vakantie bent. Er zijn luxe hotels, en volop mogelijkheden om lekker te shoppen. Er zijn kunstmatig een aantal palmeilanden aangelegd, zodat iedereen de ruimte heeft om te zonnebaden of te zwemmen.

Een van de mooiste hotels is wel het 'Atlantis the Palm' hotel. Dit hotel staat volledig in het teken van de gezonken stad Atlantis. Door de vele aquaria met grotere en kleinere vissen, doet het hotel sprookjesachtig aan. Je hoeft het hotel niet te verlaten om je te vermaken, het heeft namelijk zijn eigen waterpark en zijn eigen zandstrand. Een van de glijbanen moet je gewoon een keer afgegleden hebben. Eerst ga je 75 meter steil naar beneden, en daarna kom je uit op een glazen tunnel, door de lagune met haaien. Heel spectaculair.

Dubai heeft meer attracties, zo heb je bij Qanat Al Qasba een reuzenrad van 60 meter hoog. Vanaf die hoogte heb je een geweldig uitzicht over de stad, dus probeer je fototoestel mee te nemen! Dubai heeft ook een eigen dierentuin, de Dubai Zoo. Een groot aantal van de dieren in deze dierentuin worden met uitsterven bedreigd, zij volgen een speciaal programma om de diersoorten te behouden.

Wil je na deze dierentuin op de grond toch liever weer de hoogte in? Ga dan naar de Burj Dubai, de hoogste toren ter wereld, hij is 828 meter hoog. Gelukkig is er een snelle lift, met een vaart van 60 kilometer per uur, schiet je omhoog. Ook nu kun je je fototoestel meenemen, het uitzicht vanaf het observatieplatform is prachtig!

Als je wilt winkelen, dan is de Dubai Mall een aanrader. Dit overdekte winkelcentrum bestaat uit maar liefst 1200 winkels. Je vindt er werkelijk van alles. Veel juweliers en kledingzaken, maar ook bioscoopzalen, en een grote ijsbaan. Je vindt er zelfs een van de grootste aquariums ter wereld. Kleine kinderen kunnen zich prima vermaken in Kidzania. Voor de grotere kinderen is er een overdekt attractiepark.


Dubai Vakanties - Op Reis Naar Leuke Vakantie Bestemmingen

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!