Frankrijk

Frankrijk, met zijn prachtige landschappen, en zijn mooie zomers is het meest gewilde vakantieland ter wereld. Frankrijk heeft ook veel te bieden, de bekendste toeristische trekpleisters zijn de Eiffeltoren, en het Louvre. Ook het Kasteel van Versailles is een bekende bezienswaardigheid. En natuurlijk, Eurodisney, niet te vergeten. Misschien niet zo populair als de Eiffeltoren, maar voor de meeste kinderen vele malen leuker. Bovendien, door de verscheidenheid aan landschappen, is Frankrijk een populaire fietsvakantie bestemming.

Frankrijk heeft verschillende natuurparken. In het Nationaal park Les Ecrins, kun je met een kabelbaan naar een gletsjer toe. Dit park kent enkele hoge bergen, tot ongeveer 4000 meter hoog. Monts d' Ardeche is ook een prachtig park, met hoogvlaktes en dalen. In dit regionale park liggen een aantal kleine dorpjes. Nationaal park Mercantour ligt in het zuidoosten van Frankrijk, bijna tegen de Italiaanse grens aan. In dit park zijn tekeningen gevonden van vermoedelijk 1500 jaar voor Christus. Ook zijn er sporen uit de bronstijd aangetroffen. Ook de plantenwereld is rijkelijk aanwezig, er zijn meer dan 2000 soorten. Je kunt er prima wandelen, je hebt kans dat je gemzen tegenkomt. Ook zijn er in het park zeldzamere dieren, zoals hermelijnen, alpensteenbokken, en moeflons. Verder zijn er veel soorten vlinders, bijzondere (roof) vogels en er zijn zelfs wolven.

De hoofdstad van Frankrijk is Parijs. Parijs heeft niet alleen ontzettend veel monumenten, het heeft ook een geweldig uitgaansleven. Er is theater, dans, muziek, bioscoop, opera, of (als je Frans goed genoeg is) cabaret.. Ook zijn er veel bars en nachtclubs. Eind mei is er een popfestival, Villette Sonique. Parijs staat bekend om zijn goede restaurants en horecagelegenheden. Een leuk weetje: een drankje op het terras is in Parijs vaak een stuk duurder dan een drankje aan de bar. In Parijs kun je ook goed winkelen, de bekendste winkelstraat is de Champs Elysees. In deze winkelstraat vind je alleen de luxere ( en duurdere) winkels, gelukkig heeft Parijs nog veel meer mogelijkheden om te winkelen.

Lyon is ook een stad die het bezoeken waard is. Er zijn verschillende musea, kerken, en kathedralen. De basiliek de Notre-Dame de Fourviere is imposant, het kijkt vanaf de top van een heuvel over de stad heen. De kathedraal van Lyon heeft een rijke geschiedenis, de bouw werd begonnen in 1180, door allerlei strubbelingen was het in 1481 pas klaar, om in 1562 alweer verwoest te worden. Na jaren van beschadigingen en restauraties is het nu een van de bekendste gebouwen in Lyon. In de kathedraal is een astronomisch uurwerk gemaakt. Dit uurwerk stamt nog uit de tijd dat men dacht dat de zon om de aarde draaide, en geeft de positie van de zon, de maan, en verschillende sterren aan.


Frankrijk Vakanties - Op Reis Naar Leuke Vakantie Bestemmingen

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!