Jamaica

Jamaica is een eiland, het ligt 145 kilometer ten zuiden van Cuba. Het ligt in het Caribisch gebied, het is een geweldige bestemming voor je vakantie. Dankzij het tropische klimaat, is het er een groot deel van het jaar mooi weer. Soms kan het erg warm worden, maar gelukkig heeft het eiland prachtige baaien en veel stranden. Je kunt dus lekker zonnebaden, en op zijn tijd een verkoelende duik kunt nemen. Het eiland is prachtig, het landschap is erg afwisselend. Vanaf de noordzijde van het eiland loopt een bergketen tot onder zeeniveau. Er zijn hier bijzondere doorgangen, je kunt er geweldig duiken. In de bergketen zelf, kun je een ontdekkingsreis maken. Er is veel plantengroei, en er zijn verschillende beekjes die met kleine of grote watervallen naar beneden storten. De grootste waterval is Dunn's River Falls, dit is een verzameling voor een serie kleine watervallen achter elkaar. In totaal valt het water 150 meter naar beneden. De waterval kun je onder begeleiding van een gids beklimmen. Het is een geweldige plaats om foto's te maken! Er zijn veel rivieren op Jamaica, soms verdwijnen ze ineens onder de grond, om een eind verderop weer boven te komen. Cockpit Country is een spannende omgeving, het is een kalksteenplateau, waar veel grotten zijn ontstaan. Hier kun je nog eens een piratenschat verstoppen!

Een voordeel van Jamaica is dat de officiele taal een soort van Engels is, als je je in het Engels goed kunt redden, dan kun je je hier ook verstaanbaar maken.

Hoewel de stranden, en de prachtige natuur voor veel mensen de belangrijkste reden is om er op vakantie te gaan, zijn er op Jamaica verschillende aardigheden om een dagtrip naar te maken. Rose Hall bijvoorbeeld, aan dit huis zit een spannend verhaal over een vrouw die haar echtgenoten vermoordde. Men zegt dat haar geest hier nog steeds rondwaart, dus pas maar op! Wat je ook kunt doen, is een boottocht maken over de Black River. Langs deze rivier leven meer dan 100 soorten vogels. De stad Black River is leuk voor toeristen, je vindt er leuke souvenirwinkeltjes. Voor souvenirs kun je ook naar het stadje Ochio Rios. Het stadje heeft veel restaurants, je kunt er lekker uit eten gaan. En als je er toch bent, dan kun je het Fort van de stad ook bekijken.

Als je een fan bent van Bob Marley, ga dan naar Kingston, hier staat het Bob Marley museum. Ook Kingston heeft een fort dat je kunt bekijken.


Jamaica Vakanties - Op Reis Naar Leuke Vakantie Bestemmingen

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!