Italie

Italië ligt in Zuid-Europa, tegen de middellandse zee. Het land heeft de vorm van de laars. Met een beetje verbeelding schopt hij tegen een voetbal, Sicilië. Met deze vorm is het niet vreemd dat voetbal de populairste sport is in Italië. Italië is een prachtig land om op vakantie te gaan. Het land heeft zacht winters en warme zomers. In het noorden van het land, in de Alpen en de Apennijnen valt er 's winters sneeuw. Ideale bestemming voor een leuke skivakantie in Italië dus. Italië heeft een prachtige natuur, en ook in de steden is er genoeg te zien.

De Dolomieten is een voorbeeld van een prachtig woest natuurgebied. Deze bergketen bestaat uit gletsjers, steile rotswanden en hoge pieken, in het gebied zijn meer dan 30 hoge bergtoppen, waarvan 16 bergen hoger dan 3000 meter zijn. Je kunt er prachtig wandelen, en de streek is geliefd bij bergbeklimmers. De Dolomieten staan op de lijst van werelderfgoed van UNESCO.

De hoofdstad van Italië is Rome. Dit was voorheen de hoofdstad van het oude Romeinse rijk, en je vindt hier nog veel herinneringen aan. Zo heb je bijvoorbeeld het colosseum. Hier werden in de tijd van de Romeinen spelen gehouden, met gladiatoren en (wilde) dieren. In de tijd van de Romeinen werd het colosseum verschillende malen gerepareerd, na een aardbeving of een blikseminslag. Later is het Colosseum leeggeplunderd, alles van waarde is er uit gehaald, denk hierbij aan marmer en ijzer. In 1749 is dit verboden, de paus van die tijd besloot dat het een symbool werd van de lijdensweg van Christus. Rome heeft nog veel meer te bieden, je kunt er heel goed winkelen. Een van de luxere straten is Via Condottie. Je vindt er juweliers, en luxe kledingzaken. Gelukkig zijn niet alle winkelstraten zo duur, dus je kunt vast met een leuk souvenir thuiskomen. Ook zijn er in Rome verschillende leuke markten. In oktober vindt er het internationaal filmfestival van Rome plaats, een ideale tijd om beroemdheden te spotten. In mei is er een internationale paardenshow, leuk voor de paardenliefhebber.

Een andere mooie stad om te bekijken is Verona. In de oude binnenstad staan veel originele ouderwetse huizen. De binnenstad van Verona staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In het Romeinse amfitheater uit de 1e eeuw, wordt ieder jaar het Operafestival Verona gehouden. Als je er naartoe gaat, neem dan een kussen mee, want je zit nog op de originele stenen zittingen. Er zijn nog meer herinneringen uit de Romeinse tijd, er is nog een theater, en ook is er de Ponte Pietra, deze brug is 1900 jaar geleden door de Romeinen gebouwd. Ken je het verhaal van de tragische liefde tussen Romeo en Julia? Je kunt in Verona het huis van Julia bekijken, er staat een bronzen standbeeld van Julia.


Italie Vakanties - Op Reis Naar Leuke Vakantie Bestemmingen

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!