Egypte

Egypte ligt in het noordoosten van Afrika. Het is een land met een rijke cultuur, het is een van de oudste beschavingen ter wereld. Iedereen heeft wel eens van de piramides en de sfinx gehoord, maar wie kan vertellen dat hij ze in het echt heeft gezien? Daarvoor moet je op reis naar Egypte. Ook het landschap is heel bijzonder, de meeste mensen wonen langs de Nijl, doordat deze rivier vaak overstroomt, is er een strook vruchtbare grond ontstaan. De rest van het land is droog, grote delen zijn woestijn. Heb je wel eens door de Sahara gereisd? Ook dat kan in Egypte.

De belangrijkste steden van Egypte zijn Cairo en Alexandrië. Cairo is de hoofdstad van Egypte, het werkelijke inwoneraantal is niet bekend, er wonen veel ongeregistreerde mensen in deze chaotische stad. Als je van een gezellige drukte houdt, dan is Khan El-Khalili een bijzondere ervaring. Dit is de grootste Arabische markt ter wereld, en het gaat er heel anders aan toe dan in Nederland. Mensen houden van onderhandelen, dit is een soort spel. De verkoper vraagt een veel te hoge prijs, de koper vraagt een veel te lage prijs. Uiteindelijk wordt er met veel emotie en onzinnige argumenten een redelijke prijs bepaald. De markt bestaat uit twee delen, een toeristisch deel, met waterpijpen, goud en zilver, en een 'lokaal' deel, met gebruiksvoorwerpen, specerijen, kleding en speelgoed. Hier kun je het spel van het onderhandelen tussen de lokale bevolking meemaken. Als je uit eten wilt, dan is de Cairo Tower een bijzondere plaats. Deze televisietoren van 187 meter hoog, staat op het eiland Gezira. Dit eiland in de Nijl kun je met een brug bereiken. In de toren kun je naar het restaurant, je kunt ook het observatieplatform op om de stad van boven te bekijken. Het oude stadshart van Cairo staat inmiddels op de UNESCO lijst van werelderfgoederen.

Vanuit Cairo kun je verschillende piramiden bezoeken. Iedere piramide met zijn eigen geschiedenis en verhaal. De Piramide van Gizeh ligt slechts 15 kilometer buiten de stad.

Alexandrië is ooit begonnen als vissersdorp, maar is nu inmiddels een stad met 4 miljoen inwoners. Het heeft een relatief koel zeeklimaat, de rijkere Egyptenaren hebben hier graag een tweede huis. Alexandrië heeft verschillende moskeeën en kerken om te bezichtigen, ook heeft het een aantal bijzondere historische bouwwerken. Neem nou het Romeinse Amfitheater, of de pilaar van Pompeius.

Als je van cultuur houdt, de beroemde monumenten uit de boeken en de films wilt zien, of een keer in een totaal andere wereld wilt zijn, dan is Egypte voor jou een aanrader!


Egypte Vakanties - Op Reis Naar Leuke Vakantie Bestemmingen

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!