Ibiza

Het vakantie eiland Ibiza staat bekend om zijn mooie stranden en zijn fantastische uitgaansleven. Iedere zomer komen er DJ's uit de hele wereld naar Ibiza, om daar te draaien. Als je naar de discotheek Privilege gaat, dan heb je kans dat DJ Tiesto daar draait. Wil je Armin van Buuren tegenkomen? Daarvoor kun je naar de discotheek Amnesia.

Maar er is meer op Ibiza dan zon, zee, strand en goede disco's. Ibiza heeft verschillende bewoners gehad, en een rijke geschiedenis vol overvallen, piraten en slimme plannen om de bevolking te beschermen. Als je je in het eiland verdiept, dan heb je heel wat spannende verhalen te vertellen als je weer terug bent.

Zo kun je een oude nederzetting van de Feniciers bekijken. Deze mensen kwamen oorspronkelijk uit de omgeving van Libanon, ze zijn met de boot op Ibiza terecht gekomen, waar ze vermoedelijk op zoek waren naar nieuwe grondstoffen. Dit gebeurde al in de 8e eeuw, de resten van de nederzetting kun je in Sa Caleta vinden. Sal Caleta heeft ook een prachtig strand, omringd met zandrotsen.

De oude stadskern van Ibiza is heel bijzonder, je ziet er nog de originele muren, die in 1554 gebouwd zijn. Zo zijn er nog 7 wachttorens, en 3 poorten terug te vinden. In de haven van Ibiza zie je de Corsair Obelisk. Dit is een standbeeld ter ere van de piraten, of eigenlijk, ter ere van een Antonio riquer Arabi. Deze kapitein schuimde zelf de zee af, om schepen te overvallen. Dit voorkwam dat de piraten uit Noord-Afrika naar Ibiza kwamen om mensen te roven voor de handel. Dit standbeeld, en de grotten verspreidt over het eiland, spreken tot de verbeelding.

Nog meer cultuur? Je kunt de Puig des Molins Nekropolis bekijken, dit is een van de grootste, en best waard gebleven ondergrondse graftombes ter wereld. Dit is nog een herinnering aan de Phoeniciers.

Ook zijn er verschillende musea. Een ervan is een kathedraal uit de 13e eeuw, deze is heel interessant om te bezoeken. Verder zijn er verschillende molens, deze zijn vanaf 1880 gebouwd, en inmiddels staan er verschillende op de lijst van Cultureel Werelderfgoed van UNESCO.

Ga je toch meer voor de schoonheid van het eiland, en mooie uitzichten? Zoek dan de vuurtorens op Ibiza op, verschillende kun je beklimmen, en daarvandaan heb je een geweldig uitzicht. Je kunt ook een excursie maken naar Ses Feixes, dit watergebied heeft een grote variëteit aan dieren en planten. Je ziet hier ook resten van de Moorse irrigatiesystemen.


Ibiza Vakanties - Op Reis Naar Leuke Vakantie Bestemmingen

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!