Spanje

Spanje is het vakantieland bij uitstek. Met zee en strand, prachtige landschappen, diverse culturen en een prettig klimaat, kun je hier echt genieten. Spanje heeft verschillende natuurparken. Nationaal park Sierra Nevada bijvoorbeeld, met zijn hoge bergen waar je kunt wandelen, skiën, klimmen en paragliden. Hier heb je een bijzondere natuur, er zijn 60 plantensoorten die alleen in dit unieke gebied voorkomen. Ook kun je er steenbokken vinden, en als je veel geluk hebt zelfs een das, of sporen van een wilde kat. Naast het park is een botanische tuin, waar de bedreigde en beschermde planten van dit gebied worden beschermd en onderzocht. In de Pyceneeen heb je Nationaal park Aiguestortes i Estany de Sant Maurici. Je hebt hier veel beekjes, bergmeertjes en bergriviertjes, dit maakt het erg leuk om er te wandelen. Er zijn genoeg gemarkeerde wandelpaden om je dagenlang zoet te houden.

Madrid is de hoofdstad van Spanje. Je kunt hier uitgebreid winkelen, vele musea bezoeken, en bijzondere gebouwen bewonderen. Het Koninklijk paleis bijvoorbeeld. Dit paleis is rond kerst 1734 vernietigd door een brand, en daarna opnieuw opgebouwd. Het paleis staat nu inmiddels vanaf 1755. Het grote trappenhuis heeft een plafondschildering van de bekende Corrado Giaquinto. Het paleis heeft zijn eigen Koninklijke apotheek. Madrid heeft nog veel meer te zien en te doen. Je kunt heel sjiek naar een voorstelling in het koninklijk theater Teatro Real. Of juist lekker scharrelen op de El Rastro, een enorme vlooienmarkt. Hou je vn Jazz, dan is een bezoek aan Cafe Central een must. Als je gebouwen wilt bekijken, ga dan 's avonds langs de Puerta de alcala, als deze verlicht is, dan krijg je een sprookjesachtige indruk. De stad heeft ook modernere gebouwen. Als je voor de Torres KIO staat, dan vraag je je af hoe het komt dat deze twee wolkenkrabbers blijven staan, ze staan schuin, in een hoek van 15 graden.

Een andere belangrijke stad in Spanje, is Barcelona. Deze stad heeft een bruisend nachtleven, en lijkt veel moderner dan Madrid. Maar ook hier vind je veel oude gebouwen terug. Er staan er negen van op de werelderfgoedlijst van UNESCO, hiervan zijn de meeste ontworpen door Antoni Gaudi. Deez architect heeft rond 1900 zijn stempel op Barcelona gedrukt met zijn bijzondere ontwerpen. De bekendste hiervan is de Sagrada Familia, de eerste steen van deze kerk is in 1882 gelegd, en de kerk is nog niet klaar. Niet alleen omdat het ontzettend veel werk is, maar ook omdat de bouw van de kerk afhankelijk is van de giften die binnenkomen. De oudste stukken zijn inmiddels al aan renovatie toe.

Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Barcelona heeft een mooie dierentuin, en het museum ComsoCaixa is erg leuk voor kinderen. Het is een wetenschappelijk museum, en kinderen kunnen hier naar hartenlust experimenten uitproberen en bekijken.


Spanje Vakanties - Op Reis Naar Leuke Vakantie Bestemmingen

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!