Bulgarije

Bulgarije heeft een landklimaat, dus warme zomers, en koude winters. De warmste maanden zijn juli en augustus, de gemiddelde temperatuur is dan 27 graden. Het zuiden heeft een meer mediterraan klimaat. Het landschap is gevarieerd, er zijn verschillende hoge gebergten, zoals de Balkan, en het Rodopegebergte. Ook zijn er grote vlakten. Bulgarije ligt aan de zwarte zee. In Bulgarije zijn verschillende rivieren, waarvan de Donau de bekendste is. Op deze rivier varen veel cruiseschepen met toeristen. Andere grote rivieren zijn de Iskar, de Maritsa en de Strimon.

Het grootste deel van het Piringebergte is een Nationaal park. Het gebergte bestaat uit meren, watervallen, holen en pijnboombossen in een kalkstenen berglandschap. Het park ligt boven de 1000 m hoog, de toppen van de bergen reiken tot wel 2914 meter hoogte. Er zijn honderden zeldzame soorten te vinden. Nationaal Park Pirin staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Een deel van het gebergte is gereserveerd voor toerisme, hier kun je bijvoorbeeld skiën. Aan de zuidwest rand van het gebergte vind je bijzondere zandformaties, vlak bij het plaatsje Melnik.

Als je een mysterie wilt zien, dan kun je de ridder van Madara zoeken. Deze ridder is een beeld, uitgehouwen in een rotswand. Nog steeds weet niemand wie het heeft gemaakt, een stam van nomadische krijgers, oude Bulgaren, of de Thraciers. De ridder staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

De hoofdstad van Bulgarije is Sofie. Vanuit Sofia kijk je uit op het Vitosja gebergte, hier vind je pieken tot 2290 meter hoog. In de winter vindt men hier ook heel wat wintersporters in de Bulgaarse skigebieden, op de flanken van dit imposante gebergte. Het uitzicht vanuit de hogere punten in de stad is heel bijzonder. In de stad zelf zijn verschillende bezienswaardigheden. De kerk van Bojana bijvoorbeeld. Deze kerk stamt uit de middeleeuwen, en hier kun je fresco's zien uit de 13e eeuw. Ook deze kerk staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De kerk van Sint Joris is het oudste gebouw van de stad. Ook hier vind je oude fresco's, van de 12e tot de 14e eeuw. Deze fresco's zijn tijdens de ottomaanse overheersing verstopt op een hele simpele manier. Er is gewoon overheen geverfd. Pas in de 20e eeuw zijn deze fresco's ontdekt, en tevoorschijn gehaald. Het bekendste gebouw is de Alexander Nevski kathedraal. Dit prachtige bouwwerk is gemaakt ter nagedachtenis van de gevallen soldaten tijdens de bevrijding van de osmaanse bezetters. Het gebouw is van buiten geweldig om te zien, van binnen is een tentoonstellingsruimte, waar je iconen kunt bekijken. Sommige hiervan stammen uit de 9e eeuw.


Bulgarije Vakanties - Op Reis Naar Leuke Vakantie Bestemmingen

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!