Kroatie

Kroatië ligt in Zuid-Europa, en is een onverwacht mooie vakantiebestemming. Bovendien kan men er gemakkelijk zelf naartoe raken, wat een autovakantie in Kroatië vooral populair maakt bij jonge gezinnen. De natuur is er bovendien prachtig, er zijn verschillende nationale parken, en een aantal gebieden staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het Nationaal Park Plitvicemeren bijvoorbeeld, hier stroomt de Koronarivier al vele duizenden jaren doorheen. Er zijn hierdoor natuurlijke dammen ontstaan, uit kalksteen. Door deze dammen zijn weer meerdere meren ontstaan. In het park vindt je inmiddels 16 meren, en 90 watervallen. Ook zijn er meerdere grotten in het park, het is zeer mooi om te bezoeken. Zorg dat je je fototoestel paraat hebt, want in het gebied leven veel zeldzame vogels. Ook leven er beren en wolven. Als je van watervallen houdt, dan is Nationaal Park Krka ook de moeite waard om te bezoeken. Het park is vernoemd naar de rivier Krka die door het park stroomt. In totaal zijn er zeven watervallen in dit park. Er is een rijke plantengroei, en er zijn 222 verschillende soorten vogels aangetroffen. Ook wonen er reptielen in het struikgewas en de steengroeven.

In het uiterste puntje van Kroatië vind je de oude stad Dubrovnik. Dit is een van de mooiste steden in de omgeving. Er zijn bijzondere historische monumenten te bezichtigen. De vestingsmuur van de oude stad staat nog om de hele stad heen. De oude stad staat op de lijst van werelderfgoed van UNESCO. Je vindt er nog meer historische gebouwen, zo is er het Franciscanerklooster, er is een intacte apotheek uit vroegere jaren, en natuurlijk is er het Dogepaleis. Door de stad heen, vind je overal fonteinen. Deze halen hun water uit bergbronnen. Verder zijn er verschillende musea, kerken en kathedralen om te bewonderen.

Iets minder ver naar het zuiden, ligt de stad Split. Dit is een leuk stadje, dat vooral bekend is om het Paleis van Diocletianus. Deze Romeinse keizer liet dit paleis in het begin van de 4e eeuw bouwen. De keizer zelf heeft er maar zes jaar gewoond. Toch is het paleis nog steeds in gebruik. In de 7e eeuw vlochten de eerste stadbewoners het paleis in, nu is het paleis het centrum van de stad Split, er zijn winkels en markten in gevestigd. Ook is er een kathedraal, en een tempel gebouwd. Je ziet nog meer voorwerpen uit de geschiedenis van het paleis, zo staan er bijvoorbeeld 2 sfinxen uit Egypte, uit de 5e eeuw. Kun jij ontdekken hoe die vanuit Egypte in Split terecht gekomen zijn?


Kroatie Vakanties - Op Reis Naar Leuke Vakantie Bestemmingen

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!