Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een wat exotischer oord. Het land ligt in het Carbische gebied, naast Haiti. Door het tropische klimaat is de temperatuur het hele jaar door tussen de 25 en 30 graden. In het zuidoosten vind je mooie stranden en is de zee prachtig blauw; een zomervakantie naar de Dominicaanse Republiek is dus echt wel ideaal!. Ook ligt er voor de kust een groot koraalrif.

De hoofdstad van de Dominicaanse Republiek is Santa Domingo. Deze oude stad heeft zeker zijn charme, je vindt er herinneringen aan de eerste kolonisatie van de "nieuwe wereld". Een gedeelte van de stad staat op de lijst voor werelderfgoederen van UNESCO. Je kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar het paleis van Diego Columbus. Deze zoon van Christoffel Columbus was "gouverneur van de nieuwe wereld". Het paleis heeft zo zijn tegenslagen gehad, het is geplunderd door Francis Drak, deels ingestort, en zelfs gebruikt als stal In de jaren 50 is het gerestaureerd, nu is het een museum. Je vindt nog meer resten van de 'nieuwe wereld' in Santa Domingo, zo heb je daar de oudste kathedraal, een vuurtoren : de Faro a Colon, en een mausoleum van Christoffel Columbus. Of hij er echt ligt, dat is niet bekend. Verder heb je veel musea in Santa Domingo. Je hebt er niet alleen historische musea, je vindt er ook moderne kunst. Ook zijn er in Santo Domingo verschillende markten, sommige speciaal voor de toeristen. Maar als je de lokale specialiteiten wilt proberen, dan kun je beter de kleinere lokale markten op zoeken. Wat ook bijzonder is, is het Acuario Nacional. In dit aquarium vindt je de mooiste vissen, en er is een tunnel waardoor je onder het water loopt, tussen de haaien en de roggen.

Bayahibe is een dorp, niet echt groot, maar vanuit dit dorp kun je een reis per boot maken, bijvoorbeeld naar Isla Saona, of naar het Nationale park van het oosten. Als je van vogels of orchideeënsoorten houdt, dan is Parque Nacional del Este echt wat voor jou. Je vindt hier meer dan 300 vogelsoorten, maar ook zijn er ruim 3000 orchideeënsoorten. In de zee heb je kans dat je zeekoeien of tuimelaars ziet.

Als je wilt windsurfen of kitesurfen, dan kun je het beste naar Cabaret, hier staat het hele jaar wind. Ieder jaar wordt een wedstrijd kitesurfen gehouden, en sensationele belevenis. Als je in het begin van het jaar gaat, dan kun je bij Samana walvissen spotten. Deze dieren komen ieder jaar tussen januari en maart naar de baai, met een bootje kun je tot redelijk dichtbij varen.


Dominicaanse Republiek Vakanties - Op Reis Naar Leuke Vakantie Bestemmingen

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!