Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden liggen ten westen van Marokko, het is een eilandengroep van 13 eilanden. De eilanden horen bij Spanje. Van deze groep eilanden zijn Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife en La Palma voor veel mensen de bekendste eilanden. Je hebt nog meer eilanden, zoals El Hierro, Fuerteventura en La Gomera. Het leuke van de Canarische eilanden is dat ze allemaal hun eigen charme hebben. Ook worden op de verschillende eilanden nog oude ambachten bedreven. Zo vind je op Tenerife traditionele pottenbakkers, op La Gomera worden manden gevlochten, en op el Hierro weeft men nog op de ouderwetse manier tapijten.

Tenerife is een van de populairste eilanden voor een vakantie. Het eiland heeft mooie stranden, verschillende natuurgebieden, en je kunt er prima uitgaan. Er zijn disco's, restaurants en allerlei soorten hotels. Het carnaval in Santa Cruz wordt op een spectaculaire wijze gevierd. Een van de natuurgebieden in Tenerife is Del Teide, dit natuurpark is ontstaan na een vulkaanuitbarsting, lang geleden. Het is interessant om te zien dat je de lavastromen nog steeds kunt herkennen. In het park kun je met een kabelbaan de berg op. Tenerife is heel geschikt om te wandelen, er zijn gemarkeerde wandelroutes, zodat je altijd de weg terug kunt vinden. Ook kun je onder begeleiding een wandeltocht maken, zodat je meer over het land, de planten en de dieren die er leven kunt leren. Vanaf Tenerife kun je ook een boottocht maken, misschien kom je wel dolfijnen tegen!

Gran Canaria is ook prachtig. Behalve zee en stranden, heeft het ook een groot vogelpark, waar je shows kunt bekijken met roofvogels. In het park zijn allerlei soorten vogels aanwezig, kolibries, papagaaien, en veel soorten watervogels. Verder is er een grote vlinderkas waar je de meest bijzondere vlinders kunt zien. Vissen zijn er ook, er zijn verschillende aquaria en er is een dolfinarium. Ook is er een apeneiland. Als je van shoppen houdt, iedere dinsdag wordt er op Gran Canaria een markt gehouden, in het plaatsje Arguineguin.

Lanzarote is een vulkaaneiland, en dat zie je terug. Het natuurpark op Lanzarote is namelijk 'zwart', enkele eeuwen geleden is hier lava overheen gestroomd, en er is geen nieuwe begroeiing op gekomen. Een excursie door dit park is zeker de moeite waard, omdat deze vulkaanuitbarstingen meer invloed hebben dan je denkt. De warmte zit nog steeds in de grond, en tijdens een excursie kun je door middel van experimenten een idee krijgen over hoe heet het onder de grond kan zijn. Op Lanzarote vind je ook vulkaantunnels.


Canarische Eilanden Vakanties - Op Reis Naar Leuke Vakantie Bestemmingen

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!