Brazilie

Brazilië ligt in Zuid Amerika, en is het op vier na grootste land ter wereld. Het klimaat is grotendeels tropisch. Brazilië is een bijzonder land, de mensen houden van vertier, en dat merk je aan de feesten die er worden gegeven. Ook de natuur is prachtig, Brazilië heeft het grootste regenwoud ter wereld. De hoofdstad van Brazilië is Brasilia. Deze stad is ingericht om te werken, voor toeristen is het minder interessant om hier lang te verblijven.

Voor 1960 was Rio de Janeiro de hoofdstad van Brazilië. Deze stad, waar onder andere de beroemde stripfiguur Joe Carioca woont, heeft veel bezienswaardigheden. De stranden zijn prachtig. Het bekendste strand is wel Copacabana. Hier worden regelmatig popconcerten gegeven, vaak zijn deze gratis toegankelijk.

De suikerbroodberg, is een enkele rotstop die als een soort suikerbrood omhoog steekt. Dit heeft een heel apart effect. Je kunt met een kabelbaan de rots op om van het uitzicht over de stad, het land en het water te genieten, je kunt er ook voor kiezen om een van de klimroutes op de rots te doen. Vlakbij Rio de Janeiro vind je Nationaal Park, Floresta da Tijuca. In dit park staat een granieten rots van 710 meter hoog. Bovenop vind je het beeld van Christus de Verlosser. Dit beeld is 28 meter hoog. Inmiddels is het uitgeroepen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen.

Midden in de stad, vind je een handmatig aangelegd regenwoud. Dit woud heeft een oppervlakte van bijna 33 vierkante kilometer, er leven hier verschillende bedreigde dieren en plantensoorten.

In het Noord-Oosten van Brazilië, ligt de stad Salvador. Deze stad is oorspronkelijk door de Portugezen gesticht, en meerdere malen aangevallen door de Nederlanders. De stad is enkele keren een korte poos bezet geweest door de Nederlanders, maar ze hebben het nooit lang in bezit kunnen houden. Het oude centrum van Salvador is bijzonder interessant om te bekijken. Inmiddels is het uitgeroepen tot werelderfgoed, het staat dus op de UNESCO-lijst. In Salvador wordt ook het grootste straatcarnaval ter wereld gevierd!

Op de grens met Argentinië vind je de Watervallen van de Iguacu. Dit zijn naar schatting bijna 300 watervallen, de grootste is 150 meter breed, het water valt daar 70 meter naar beneden. De watervallen zijn goed toegankelijk, en je kunt er prachtige foto's maken. Om de waterval ligt een subtropisch regenwoud. Hier zijn meer dan 2700 verschillende plantensoorten. Ook leven er dieren de reuzen miereneten. Dit dier met zijn zwart/witte streep kan 1 meter lang worden, en weegt wel 40 kilo. Ook zijn er in het park tapirs, de planteneters zijn heel behendig met hun slurf. Verder leven er jaguars, kaaimannen en reuzenotters.

Kortom: Brazilië is een prachtige vakantiebestemming, één waar je zeker eens moet geweest zijn. De reizen zijn niet altijd even goedkoop, maar als je goed zoekt op het internet vind je zeker en vast een voordelige lastminute vakantie aanbieding naar Brazilië. Veel reisplezier!


Brazilie Vakanties - Op Reis Naar Leuke Vakantie Bestemmingen

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!