Mexico

Mexico ligt in Amerika, officieel hoort het nog bij Noord-Amerika, het land heeft een soort haat/liefdesverhouding met Amerika. Het heeft een grote variëteit in landschappen, waardoor het onmogelijk is om in een paar weken vakantie het land in al zijn facetten te leren kennen. Je zult in je Mexico vakantie dus keuzes moeten maken.

Als je van oude en mysterieuze culturen houdt, dan kun je in Mexico je hart ophalen. Er zijn verschillende Majasteden, die je kunt bezoeken. Vanaf Mexico-Stad kun je een trip maken naar Teotihuancan. Deze Mexicaanse piramides zijn gebouwd ter ere van verschillende hemellichamen, zoals de zon en de maan. Het terrein is kilometers groot, gelukkig rijdt er een treintje, waarmee je van de ene hoek naar de andere kun rijden. Er zijn meer Majasteden te bekijken, zo heb je Palenque, deze stad is naar verhouding goed bewaard gebleven. Doordat de stad nog enigszins intact is, en doordat er hieroglyfen gevonden zijn, zijn er ook verhalen uit de geschiedenis bekend. Probeer deze stad met een gids te bezoeken, en je staat versteld van de verhalen die te vertellen zijn. Dan hebben we ook nog San Gervasio, hier hebben niet alleen Maja's gewoond, maar ook Tolteken. Kun jij het verschil in de bouwstijl nog herkennen? Vraag ook hier om een gids, zij weten je zoveel te vertellen.

Ook langs de River Maja vindt je verschillende archeologische plaatsen. Het rondsnuffelen in oude culturen kun je langs deze rivier afwisselen met lekker zonnebaden op een van de prachtige witte stranden, of een verkoelende duik in het blauwe water.

In San Cristobal vind je nog levende indianenstammen, de Tzotziles en de Tzeltales. Je reis wordt extra interessant als je het 'verleden' met het 'heden' kunt vergelijken, en de oude verhalen kunt horen vertellen. Zeker de moeite waard om langs te gaan!

Heb je genoeg cultuur opgedaan? Dan wordt het nu tijd voor ontspanning. Cancun leent zich daar prima voor. De stranden zijn prachtig, de natuur is adembenemend, en het uitgaansleven is fantastisch! Er zijn veel clubs, met evenzoveel feesten. Je kunt tot diep in de nacht doorgaan, en de volgende dag lekker loom op het strand hangen.

We hebben nog een tip speciaal voor de duikers onder ons. Het eiland Cozumel. Dit eiland is een paradijs voor duikers, je ziet hier de prachtigste tropische vissen, vreemde planten, en bizar gevormde riffen. Dit is waar je van droomde, toen je je eerste duikles nam!


Mexico Vakanties - Op Reis Naar Leuke Vakantie Bestemmingen

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!