Griekenland

Griekenland ligt in Zuid-Europa, tegen de middellandse zee aan, en bestaat uit een gedeelte vaste land, en een aantal eilanden. Griekenland kent een groot aantal historische elementen, verschillende hiervan staan op de lijst van werelderfgoederen van UNESCO. Het klimaat van Griekenland is zeer gevarieerd, het ene gebied is mediterraan, maar bijvoorbeeld op de Olympus ligt altijd sneeuw. De plantengroei is hierdoor zeer divers, en omdat Griekenland geen ijstijd heeft gekend, zijn er veel hogere plantensoorten. Verder naar het noorden zijn deze plantensoorten sterk verminderd.

Athene is de hoofdstad van Griekenland. Deze stad heeft ergens tussen de 4 en de 5 miljoen inwoners. De stad heeft een rijke geschiedenis, en veel monumenten en historische gebouwen zijn nog terug te vinden. Het Akropolis bestaat uit verschillende heiligdommen, opgericht voor verschillende goden. Het is bijzonder interessant om dit monument te bekijken, en je te verdiepen in de bekendere goden uit de Griekse oudheid. Vanaf Athene kun je lopend, of met het openbaar vervoer naar Piraeus. Daarvandaan kun je een reis maken naar een van de verschillende eilanden.

Nog een bijzonder bouwwerk is de Toren van de winden. Deze toren functioneerde door zijn positie en hoekige vorm als zonnewijzer, doordat iedere keer een ander deel van de toren in de schaduw viel, wist je ongeveer hoe laat het was. Iedere zijkant had een zonnewijzer, waardoor je nog wat meer preciesie had. Ook had de toren verschillende zonnewijzers. Ook had de toren een klok aangedreven door water. Het waterreservoir is nog terug te zien. Op de toren zijn de verschillende goden van de wind uitgebeeld.

In Thessaloniki zijn verschillende oude bouwwerken terug te vinden. Er zijn verschillende musea, en kerken. Een bijzondere is de Hagia Sofia, dit is een kleinere versie van de Aya Sophia in Istanbul. Je vindt in de stad nog verschillende resten van vestingwerken uit de oudheid. Vanuit Thessaloniki kun je een tocht maken naar Pella, dit is de geboorteplaats van Alexander de grote. Wat ook erg leuk is, dat is de overdekte markt van Thessaloniki, Modiano. Zeker het bezoeken waard!

Ook een bijzondere stad is Patras, deze stad is in 2006 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van europa. Je kunt hier de resten van een Romeins aquaduct bekijken, een grafkerk van de apostel Andreas (met een rijke geschiedenis) bekijken. Verder is er een kasteel, een amfitheater, en nog veel meer.

Voor cultuur, natuur en een prettig klimaat, moet je zeker eens een trip naar Griekenland overwegen.


Griekenland Vakanties - Op Reis Naar Leuke Vakantie Bestemmingen

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!