Turkije

Turkije is een onverwacht mooi vakantieland. Het grootste deel van Turkije ligt in Azie, een klein deel ligt in Europa. Het land is groot, waardoor ieder deel van het land een ander klimaat en landschap heeft. Zo kent Anatolie zeer hete zomers, en ijskoude winters. Het gedeelte rond de Middellandse zee heeft warme zomers, en milde winters. De meeste regen valt in de winter. Het zuidoosten van Turkije is droog, tot woestijnachtig aan toe. Langs de noordkust en de zuidkust valt juist weer meer regen. In het berggebied in de omgeving van Erzurum ligt er vanaf ongeveer oktober tot mei sneeuw. Turkije heeft niet alleen bergen, maar ook grote uitgestrekte vlakten. Hier vind je natuurlijk gevormde rivieren terug, slingerend door het landschap. Het smeltwater van de bergen zorgt voor de hele omgeving voor water. Ook kent Turkije grote moerassen, wat weer een tegenstelling is van de woestijnen. Kortom, dit land heeft voor iedereen wel iets te bieden. Daarom zijn all-inclusive vakanties naar Turkije tegenwoordig ook zo immens populair geworden!

De twee grootste steden van Turkije zijn Ankara en Istanbul.

Ankara is het meest centraal gelegen, hoewel het kleiner is dan Istanbul, is het zeker de moeite waard om de stad te bezoeken. De stadskern heeft nog dat typische oosterse uiterlijk, met zijn vele kleine winkeltjes, en de prachtige moskeeën. Ook zijn er nog thermen, die herinneren aan de Romeinse periode. De stad heeft een aantal musea, die een indruk geven van de geschiedenis van de stad. Wist je dat deze stad volgens de legende door koning Midas is gesticht? Alles wat hij aanraakte veranderde in goud.

Istanbul is in 2010 benoemd tot een van de culturele hoofdsteden van Europa. En terecht,want in Istanbul is een heleboel cultureels terug te vinden. Moskeeën, musea, Het museum Haghia Sofia bijvoorbeeld. Eerst was het een kerk, deze werd in de 4e eeuw verwoest door een brand. Daarna werd het opnieuw opgebouwd. De koepel stortte in de zesde eeuw in door een aardbeving. In 1453 werd het gebouw een moskee, er werden minaretten aan gebouwd, en het kruis werd vervangen door een halve maan. In 1943 werd het gebouw een museum. Inmiddels staat het op de UNESCO werelderfgoedlijst. De bouwstijl van de Haghia Sofia, is de basis voor alle moskeeën die in die periode gebouwd zijn. Istanbul heeft nog veel meer bijzonders om te bekijken. Niet alleen vele kerken en synagogen, maar ook musea en torens. Heb je wel eens van De Gouden Poort gehoord? Die vind je in Istanbul. En er is nog veel meer. Wat denk je van een van de het grootste overdekte winkelcentra in de wereld? Je kunt vanuit Istanbul ook een aantal van de Prinseneilanden bezoeken, autoloze eilanden waar je de traditionele houten huizen kunt bezichtigen.


Turkije Vakanties - Op Reis Naar Leuke Vakantie Bestemmingen

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!